Artikkelit ja uutisetOtsikoissaPODCASTUusimmat

Kuinka kelkka irti kätevästi – katso video

Kelkan irrottaminen jumitilanteessa, voi olla työläskin prosessi. Riippuen siitä, kuinka pitkään kuski painoi hermontuskissa kaasua, voi irrottamiseen mennä minuutista puoleen tuntiin. Etenkin pitkämattoisten kanssa, voi edessä olla myös kaivuutalkoot.

Suksesta vetäminen on hyvä apukonsti, mikäli käytettävissä on avuliaan kanssakelkkailijan riskit käsivarret. Vedossa on kuitenkin ongelmansakin. Vetäjä altistuu melulle, pakokaasulle sekä alle jäämisen riskille.

Kun vetäjä saadaan kelkasta hieman kauemmas, tulee vetoon lisää voimaa ja vetäjä pääsee parempaan turvaan.

Testasimme vedon apuvälineenä kiipeilytarvikkeista löytyvää ympyrän mallista slingiä. Tämä keino on osoittautunut todella näppäräksi. Slingi on kevyt ja se menee pieneen tilaan, joten sellaista voi kuljettaa vaikka takin taskussa.

Tässä esimerkkivideo irrotustilanteen demonstroinnista keväältä 2020.

Digilehti!
Lue Kelkkalehteä puhelimessasi. Tilaajille lukuoikeus digilehteen maksutta! Osta irtonumerona tai tilaa! Digipalveluun tästä.