Artikkelit ja uutisetOtsikoissaYleinen

Lapin maastoliikenneväylästön kunnostamiseen 900 000 euroa

Valtion lisätalousarvioista on myönnetty Metsähallituksen Luontopalveluille Lapin maastoliikenneväylästön kunnostamiseen 900 000 euroa. Rahalla kunnostetaan moottorikelkkauria eri puolilla Lappia. 

Lapissa on Metsähallituksen Luontopalvelujen vastuulla hieman yli 2000 kilometriä moottorikelkkauria. Luontopalvelut kunnostaa nyt myönnetyillä valtion lisätalousarviovaroilla moottorikelkkauria Itä-Lapissa, Käsivarressa sekä Inarissa ja Utsjoella.  Korjauksen tarpeessa on muun muassa moottorikelkkaurien merkintöjä ja siltoja sekä useita poroaitojen läpikulkuveräjiä ja yliajosiltoja. 

Digilehti!
Lue Kelkkalehteä puhelimessasi. Tilaajille lukuoikeus digilehteen maksutta! Osta irtonumerona tai tilaa! Digipalveluun tästä.

Osa Metsähallituksen ylläpitämistä urista, on kärsinyt määrärahojen puutteesta. Tämä näkyy esimerkiksi ränsistyvinä opasteina ja merkkeinä.

Korjauksilla parannetaan urien turvallisuutta ja vältetään niiden sulkeminen. Esimerkiksi Kilpisjärven-Käsivarren-Hetan ura pystytään pitämään auki, vaikkei se kokonaan valmiiksi ensi talvelle tulekaan.  Hyväkuntoiset urat myös vähentävät luvatonta maastoliikennettä ja parantavat kestävän luontomatkailun kehittämismahdollisuuksia Lapissa.  Valmista ei tule vielä ensi talveksi, vaan rahoitus käytetään kolmen vuoden aikana.

Keskustelua aiheesta