Artikkelit ja uutisetLehdestäOtsikoissaUusimmat

509 Ignite – Pysyykö sulana?

Käytännön tasolla ovat akulliset lämmitysjärjestelmän nykypäivää. Toki niissäkin on varjopuolensa. Osa testaajista koki, että akut tuntuivat painavalta pään sivulla. Ajon aikana painoon kuitenkin tottuu melko nopeasti. Toinen vaihtoehto on johto kelkan ja kypärän välillä, joka vaatii vielä hieman enemmän totuttelua.

Linssin pinta sulasi sähkön avulla melko helposti.

Digilehti!
Lue Kelkkalehteä puhelimessasi. Tilaajille lukuoikeus digilehteen maksutta! Osta irtonumerona tai tilaa! Digipalveluun tästä.


Käytimme 509-laseja ajopäivänä, jolloin sattui tulemaan alijäähtynyttä vettä todella runsaasti. Lasien lämmityksen 120 sekunnin sykli riitti sulattamaan jäätä sen verran, että sen sai pyyhittyä peukalolla pois ilman raaputtamista. Samaan aikaan käytössä olleet normaalit ajolasit olivat niin jäässä, että sulattamiseen vaadittiin määrätietoisuutta ja ulkoista lämmönlähdettä.

509 on uudistanut lasimallistoaan viime vuosina melko ripeään tahtiin. X6 on malliston tuoreimpia tulokkaita. Lasien lämmitysjärjestelmä toimii todella hyvin. Lämmitysteho riittää tietyin varauksin sulattamaan myös alijäähtyneen veden aiheuttaman paksun jääkerroksen. Akullisena 509 toimii ajossa kuin ajossa todella loistavasti. Akun kapasiteetti on suuri ja se riittääkin helposti usean ajopäivän tarpeisiin, mikäli käyttää 120 sekunnin syklejä jatkuvan lämmityksen sijaan. Lasien foami on suhteellisen pieni. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun laseja valitsee omaan kypäräänsä. Negatiiviselle osastolle nostamme myös akkupankin painon, sekä aavistuksen epäselvän käyttölogiikan. Ajoittain on vaikea tietää milloin lämmitys lähtee päälle ja milloin sammuu. Käytön oppii kuitenkin ajan kanssa. Noin 250 euron hinta on näissä laseissa perusteltavissa. Tekniikka toimii juuri, kuten on suunniteltu. Lämmitysteho on hyvä ja lasit hoitava tonttinsa myös muilta osin mainiosti.

Lue koko artikkeli ja lämmitysjärjestelmien vertaus Kelkkalehden numerosta 1-2020, jonka voit ostaa digilehtenä täältä.

Vertailimme lämmityksellä varustettujen lasien tehoa Kelkkalehden numerossa 1-2020