KisatOtsikoissaUusimmat

Pello Watercoss SM – Titteli kotimaahan

Erikoiskesän erikoiskisat. Suomenmestaruus pistetiin jakoon pupu ja pamaus periaatteella. Ei sarjaa ei osakilpailuja. Mies miestä vastaan ja kerrasta poikki. SM sarjan säännöt kuitenkin määrittävät käytettäväksi kaavion, jonka ansiosta lähtöjä tuli sen verran, että voidaan leikillisesti kuvitella että päivä ajettiin osakilpailuja ja finaali oli oma kisansa.

Kolmen Tundran kapina. Leivo, Pesonen ja Niva.

Digilehti!
Lue Kelkkalehteä puhelimessasi. Tilaajille lukuoikeus digilehteen maksutta! Osta irtonumerona tai tilaa! Digipalveluun tästä.

SM titteli jäi kuin jäikin suomeen, vaikka etukäteen moni oli melko valmis lyömään vetoa toisin. Morten Blien näytti Sodankylässä olevansa vahvassa vireessä. Hänen lyömiseensä vaadittaisiin menoa ja meininkiä. Sitä löytyi Ivalosta kaksin käsin, sillä Blienin edelle ehti myös Pasi Leivo, jolle siis kotiin viemisinä SM hopeaa.  Neljänneksi kaasutteli Tero Kuivalainen. Tero oli päivän mittaan hyvässä vireessä ja alkueristä saldo oli kolme voittoa. Kolmeen alkuerävoittoon ajoivat myös Blien sekä Leivo. Kolmikko joutuikin ajamaan ylimääräisen sijoituslähdön.

Pello SM lopputulokset

1. Pesonen Aki #277
2. Leivo Pasi #15
3. Blien Morten #7
4. Kuivalainen Tero #199
5. Niva Matias #43
6.  Jernberg Oskar #14
7. Rehu Aleksi #13
8. Hetta Niillas-Issat #138
9. Jussila Matti #5
10. Länsman Niillas-Jovnna #666

Pasi Leivo oli koko päivän vahvassa vedossa. Kelkka näytti kulkevan mainiosti ja mies oli vireessä.
Alkuerässä Morten Blien, Aki Pesonen sekä Matias Niva. Niva joutui kovaan seuraan, mutta hyvällä ja tasaisella suorittamisella tuloksena oli vitossija, jota voi tässä seurassa pitää hyvänä saavutuksena.

Semiprossa ykköseksi ajoi Jaakko Petäjämaa ennen Heikki Kaijalaa ja Pekka Plantingia.

#40 Jaakko Petäjämaa oli päivän nopein Semipro-kuljettaja.
Semipro kakkonen Heikki Kaijala ja Polaris RMK vuosimallia 2021.
Semipro kolmonen Pekka Planting.

Harrasteen nopein kuljettaja oli Pertti Nättilä Ennen Riku Paloa ja Niklas Kyrönniemeä.

Pertti Nättilä tuulettamassa harrasteluokan voittoa. Tulevassa Kelkkalehden numerossa, Pertti kertoo millaista on tehdä vesikelkka ns ”pakkauudesta” pelistä!

Riku Palo käskyttää Morten Blienin ex Polarista erittäin mallikkaasti. Kulkua piisaa ja kuskilla on peli hallinnassa? Tulevaa semipro ja open ainesta?

Sekä harrasteen – että semiproon finaalit olivat loistavaa viihdettä. Kaikkien kuuden kuljettajan taitotaso osoitti, että lajin taso on nousussa. Näiden lähtöjen meininki vauhti oli vastaavaa kuin openin finaalit pari vuotta taaksepäin.

Lisää Watercross asiaa Kelkkalehden numerossa 3-2020 joka ilmestyy syyskuun lopulla. Tilaa lehti kotiisi täältä

Lähtöjen vasemmalla kädellä kuvatut ”livet” löydät https://www.instagram.com/janisipola/

Kisojen alkutahdit löytyvät yotubesta https://www.youtube.com/watch?v=PTATV0RSCic

Watercross ei ole pelkästään miesten puhaa. Milla Romakkaniemi näytti kuinka Lynx taipuu poijujen ympäri. Millan lisäksi myös Emmi Tapo oli mukana kisoissa. Emmin matka kuitenkin päättyi tekniseen vikaan jo kisojen alkuvaiheessa.
Kolmen sukupolven kilpureita. Niko Harjuhaahto esitti aivan kilpailukyisiä suorituksia, vaikka alla on nykymittapuulla iäkäs laite!